Депутати обласної ради розпочали обговорення матеріалів третьої сесії обласної ради у постійних комісіях

22 лютого 2011 року, згідно з Регламентом роботи обласної ради, в постійних депутатських комісіях розпочалось обговорення проектів рішень третьої сесії обласної ради VI скликання, яка, відповідно до розпорядження голови облради Івана Балоги, відбудеться 25 лютого ц.р. Найперше матеріали, що пропонуються до порядку денного пленарного засідання розглянуто у комісіях з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою (голова - Павло Черевко), з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села (голова - Віктор Трикур).

 

Відтак над проектами рішень чергової сесії працювали члени комісії з питань бюджету, роботою якої керував заступник голови комісії Володимир Чубірко.
Спільно розглянули та обговорили матеріали сесії комісії з питань охорони здоров’я (голова - Володимир Смоланка) та з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення (голова - Антон Ліврінц).
Детально вивчали проекти рішень і на засіданні комісії з питань екології та використання природних ресурсів (голова - Михайло Цірик).
У роботі засідань комісій взяли участь: перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, заступник голови облради Андрій Сербайло, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, начальники управлінь ОДА та обласних структур тощо.
Найбільша увага депутатів була зосереджена на обговоренні звіту про виконання обласного бюджету за 2010 рік та змін до головного фінансового документу "Про обласний бюджет на 2011 рік".
Як зазначив начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар, Закарпаття достойно завершило черговий бюджетний період, який за багатьма показниками можна назвати кращим за 2009 рік. Порівняно з попереднім роком покращились темпи зростання доходів місцевих бюджетів, здійснювалися всі необхідні видатки для забезпечення функціонування бюджетних установ основних галузей соціально-культурної сфери: освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту та соціального забезпечення, фізичної культури і спорту. Активного обговорення набули Програма розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації Цивільної оборони Закарпатської області на період 2011-2015 роки, Комплексна програма профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2011-2015 роки, Регіональна програма підвищення рівня знань податкового законодавства та якості обслуговування платників податків на 2011-2015 роки, Обласна програма роботи з обдарованою молоддю на 2011-2014 роки та Програма розвитку архівної справи у Закарпатській області на 2011-2015 роки. До окремих з них депутати внесли свої пропозиції та зауваження, які будуть розглянуті на президії та сесії обласної ради.
Члени постійних депутатських комісій розглянули також зміни і доповнення до цілої низки раніше ухвалених цільових галузевих Програм. Зокрема, до Регіональної програми земельної реформи в Закарпатській області на 2006-2012 роки, Програми розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010-2015 роки, Програми реалізації природоохоронних заходів на 2011 рік.
Потім депутати обласної ради приступили до обговорення цілого блоку питань стосовно змін та встановлення меж населених пунктів, про майно.
Розглянуто також інформації начальників структурних підрозділів облдержадміністрації стосовно виконання цілої низки галузевих програм.
В цілому члени комісій підтримали запропонований порядок денний сесії та проекти рішень.
Завтра, 23 лютого, матеріали наступного пленарного засідання вивчатимуть інші постійні депутатські комісії обласної ради.
Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ

 

23 лютого 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів