Андрій Сербайло вважає, що вибори в Тернополі були репетицією фальсифікацій на президентських виборах

Схоже, що тернопільські вибори використали для того, але перевірити на одній адміністративній одиниці, до якої міри можна сфальсифікувати народне волевиявлення, аби згодом застосувати ці фальсифікації по всій країні на президентських виборах", — так прокоментував вибори до Тернопільської обласної ради керівник фракції БЮТ в Закарпатській облраді Андрій Сербайло.

 

Один з лідерів закарпатських БЮТівців також відзначив схожість ситуації, що склалася на Тернопільщині з ситуацією в Мукачеві в 2004 році. "Свавілля та безлад, якими ознаменувалися вибори мера Мукачева в 2004 році стали початком кінця ери Л. Кучми, схоже, що Тернопільські вибори 2009 року були "подарунком" від Секретаріату та "ЄЦу" В. Балоги своєму шефу на знак закінчення періоду його правління", — відзначив А. Сербайло.
В контексті виборчого безладу на Тернопільщині А. Сербайло згадав і правове свавілля довкола Закарпатської обласної ради. Йдеться зокрема про депутатів, які пройшли за списками БЮТу до Закарпатської обласної ради, але за грубі порушення статуту та партійної дисципліни були виключені з партії та Міжпартійним з‘їздом БЮТ позбавлені депутатських мандатів. Попри це, обласна виборча комісія, яка підконтрольна діючій обласній владі, вже понад півроку ігнорує вимоги закону й уникає прийняття рішення про визнання депутатських повноважень наступних в списку БЮТ кандидатів.

Андрій Сербайло також повідомив, що Блок Юлій Тимошенко ухвалив окрему офіційну заяву за підсумками виборів до Тернопільської обласної ради.
Наводимо повний текст заяви:
"15 березня 2009 року в Тернопільській області адміністративним шляхом з брутальними порушенням законодавства та Конституції України проведено небезпечний фарс, який чиновники на чолі з Балогою хочуть видати за вільні вибори.
Як і попереджав Блок Юлії Тимошенко, відбулися чисельні фальсифікації в ході голосування. Так, реальна кількість людей, що проголосували, не перевищувала 30 відсотків, але за годину до закінчення голосування було вкинуто 20 відсотків бюлетенів.
Ще одним свідченням масштабних фальсифікацій став начебто 2-й результат на виборах "Єдиного Центру" Балоги. Політологам-початківцям відомо, що партія, яка має нуль цілих нуль десятих відсотка впливу та рейтингу як у цілому по країні, так і в окремих областях, не може мати успіху без фальсифікацій.
Фальсифікатори не врахували одного. Вже сама тільки думка про те, що Тернопільщина могла дати партії Балоги 15 відсотків голосів, є прямою образою мешканців області. Тернопіль завжди голосував за свободу, за незалежність, за демократію. За таких, як Балога, він ніколи не голосував і не голосуватиме.
Те, що сталося у Тернополі, дозволяє нам з тривогою стверджувати, що вчора мало місце випробування тотальної системи фальсифікації голосування, яка може бути застосована і під час виборів Президента України, і на всіх наступних виборах. Це були найбрудніші і найцинічніші вибори в історії незалежної України.
"Балогині діячі" показали, що можна не рахуватися з думкою українців, можна не мати ані партійних структур, ані авторитету, щоб забезпечити потрібний результат. Варто лише контролювати діяльність виборчих комісій.
Саме тому тернопільський прецедент набуває особливого значення і має бути взятий на контроль силами демократії, щоб не допустити фальсифікацій у майбутньому. Якщо зараз сили демократії не чинитимуть опір цим ганебним подіям, то вже завтра ці фальсифікації стануть нормою.
Блок Юлії Тимошенко не брав участі в шоу під назвою "тернопільські вибори" і не визнає їх результатів. Ми заздалегідь попередили про це і дякуємо нашим прихильникам - а це більша частина мешканців області – які не взяли участі у цій брудній виставі. Ми будемо оскаржувати результати цих виборів у судовому порядку. Ми ніколи не дозволимо видавати цинічні фальсифікації Балоги за думку мешканців області".

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

17 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів