Прокурор Ужгородщини захищає педофілів (Часлівський інтернат)...

... і полює на голів сільських рад (Баранинці)

 

Про це голова Баранинської сільради і власник знакової корчми-садиби по Гагаріна, 98, Павло Чучка повідомив у прес-центрі ГО "Нове Закарпаття" у четвер. Вже у понеділок в прокуратурі його з підозрюваного оголосили звинуваченим у кримінальній справі за двома статтями (382 ч.1 і 365 ч. 1 ККУ за невиконання рішення суду і перевищення службових повноважень), взяли підписку про невиїзд, а згодом повідомили про арешт майна (частина “Деци у нотаря”, збудованої 10 років тому на Ужгородській міській території). У середу проведено вже 4-ту виїмку документів у Баранинській сільраді за два останні роки, вибіркова зацікавленість працівника прокуратури стосувалася обрання нових 5 депутатів, яке відбулося 2 листопада торік.

Відомо, що у цій далеко не типовій сільраді за 2, 5 років розібралися з депутатами, відкликали знизу, обрали нових, нарешті запрацювали повноцінно від листопада до лютого. За цей період освоїли пів мільйона гривень, які лежали на рахунках нерухомо, оскільки не працював орган, що розпоряджається коштами. Заасфальтували дорогу, зробили вуличне радіо, почали трансляцію радіопередач, провели освітлення, вийшли на новий бюджетний рік... Очевидно, поштовхом до активізації прокуратури стало те, що у грудні на сесії Ужгородської міської ради був прийнятий меморандум про співпрацю міськради і сільради, які можуть разом розрулювати спільні проблеми “Для обласної адміністрації, всієї завидово-балогівської братії меморандум прозвучав як заклик до об’єднання різних політичних сил у протистоянні з областю, районом, Мукачевом і після цього “фас” ми відчули конкретний, — каже Павло Чучка. — Мета: чимшвидше відібрати від чинного складу ради, голови, секретаря і діючого виконкому атрибути влади, якими можна вирішувати економічні, земельні питання. Мова йде про гербову печатку і кворум у сесійній залі. А головним “шматком сиру” є гектари землі, що знаходиться на розвилці траси Київ—Будапешт, Київ—Братіслава”.

У відкритті цієї кримінальної справи Баранинський сільський голова бачить знищення місцевого самоврядування, яке чиниться прокуратурою на замовлення, прямі загрози обшуків, прослуховувань, стеження, виїмок, конфіскації стосовно членів родини, друзів, депутатів, працівників сільради, під час чого цілком можливі різні провокаційні методики: можуть “знайти” патрони, травку чи порошок... Тому готується звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина про антиконституційний переворот силами правоохоронних органів у Баранинській сільраді, а до також прем’єр-міністра, комітетів ВР. Полювання власне ведеться за ключами, гербовою печаткою, штампами, документацією Баранинської сільради (за дивним рішенням суду чинний голова має їх віддати), але, на переконання Чучки, такі дії з його боку означали б зраду у тому середовищі, де на 80 відсотків має підтримку. У тому, що над Ужгородським судом “витає дух Зварича...”він переконався на власному досвіді, подолавши за два з половиною роки 60 судових засідань(!) Сподівання тільки на суди, віддалені від Ужгорода, обласної та районної держадміністрацій. Голова останньої без згоди громади віддав 11 га території сільради фірмі, яка не займається діяльністю, окрім виготовлення шлакоблоків у колишніх свинарників, повідомив Павло Чучка. З боку ж правоохоронців звична вибірковість щодо того, кого карати, а кого милувати.

На звинуваченого слідством Чучку нині тиснуть через арешт його знакового закладу, відомого за межами Закарпаття, але здаватися він не збирається, бо надто багато земляків дивляться на нього з надією. Їх не раз зраджували і обкрадали різні влади через реформи і сертифікати, і якщо сільський голова віддасть печатку, їх позбавлять останнього, що вони ще мають, — землі, яку вони зможуть приватизувати, а потім об’єднати у великий забудовний проект і отримати за неї компенсацію. На сьогодні печатка в засекреченому місці на території сільради і використовується за призначенням, а Баранинська сільрада залишається територією бойових дій власне за те, чи бути тут самоврядуванню.

 

01 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів