Вифлеємський вогонь миру засяяв на Говерлі

23 грудня шістнадцять пластунів винесли Вифлеємський вогонь миру на найвищу гору України – Говерлу. Така акція відбувається вже другий рік поспіль.

 

У суботу 22 грудня, пізно вночі, пластуни з куреня "Ватага Бурлаків" зі своїми друзями й львівськими журналістами вирушили зі Львова до Говерли. Переночувавши біля підніжжя гори у колибах, група з 23 осіб почала сходження. Як повідомив організатор акції Богдан Шиманський, під час сходження була незвично добра погода як на зимові гори: "Світило і, навіть, гріло сонце, морозу майже не відчувалося, а вітер був несильним. Дякувати Богу, у нас були дуже добрі умови для сходження".

Близько першої години дня група досягла своєї цілі і зійшла на вершину найвищої гори України. На Говерлі присутні помолилися й прикріпили лампадку із Вогнем до хреста, що встановлений на горі.

"Метою акції було підкреслити важливість і символічність Вифлеємського вогню миру для християн, а також умовно запалити його над усією Україною", – розповів Богдан Шиманський.

Сьогодні також відбулася передача Вогню на україно-молдовському кордоні – українські пластуни запалили лампадки молдавським скаутам на митному переході у Чернівецькій області.

Також у Києві завершилася велоестафета – пластуни, у супроводі київських велосипедистів, доїхади до Володимирської гірки. Там Вогонь передали представникам усіх регіонів України. Що цікаво, усі три сьогоднішні акції пройшли майже в один час.

В Україні акцію підтримують Українське національне інформаційне агентство "УКРІНФОРМ", Всеукраїнська щоденна газета "День", Хвиля української музики "Молоде радіо", ВАТ КБ "Хрещатик", ВБФ "Дитячий світ".

Фотографії з заходу "Вифлеємський Вогонь на Говерлі" найближчим часом можна буде отримати з сайту www.vohon.plast.org.ua у розділі "Фотоальбом".

 

25 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів