Вогонь з Вифлеєму

20 грудня на митному переході "Рава-Руська" пластуни Львова отримають від польських скаутів ("харцерів") Вифлеємський вогонь миру. До того часу Вогонь пройде шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, і світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейме і Україна.

 

На митному переході представники Союзу польських Харцерів (ZHP – "зет-ха-пе") передадуть Вогонь представникам Національної скаутської організації України Пласт.

Того ж дня велоестафетою Вогонь вирушить до Києва. По дорозі до столиці пластуни передаватимуть його у головні храми церков Львова, Тернополя, Хмельницького та Житомира. А 23 грудня о 14.00 на Володимирській гірці у Києві відбудеться урочиста передача Вогню духовенству, представникам влади, інших скаутських та громадських організацій, киянам та представників Пласту всіх областей.

Проведення акції благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква. Акція передачі Вифлеємського вогню проходить також за сприяння Голови Наглядової Ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерини Ющенко.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки цілою Європою. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу Вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.

Акцію підтримують інформаційне агентство "Укрінформ", газета "День", "Молодіжне радіо", банк "Хрещатик", БФ "Дитячий світ".


Журналісти запрошуються на виїзд автобусом зі Львова до кордону (20 грудня, 11.00; сама передача Вогню відбудеться о 13:00 за Києвом і триватиме близько 50 хв.).

За довідками звертатися до Яреми Духа – (063) 832 68 69, речника акції у Львові.

Усю інформацію про Вогонь можна знайти на www.vohon.plast.org.ua


Джерело : ПЛАСТ - Національна Скаутська Організація України

 

18 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів