Закарпаття: Чучка, Москаль і Ковач відмовилися від місць у списку "Нашої України"

Замість них балотуватиметься Петьовка, Майборода і Цап ?

 

Незважаючи на згоду балотуватися по списку "Нашої України" до Верховної Ради Геннадій Москаль після оприлюднення списку у ЦВК надіслав листа з проханням виключити його з списку. Відмова ж балотуватися по списку "Нашої України" Міклоша Ковача виглядає цілком логічною – Голові товариства угорської інтелігенції на Закарпатті (КМКС) було обіцяне прохідне місце ще під час виборів 2004-го року і кидок на 377-ому позицію не міг не залишитися без відповіді.

Отже фактично, у списку "Нашої України" залишилися, крім прохідного Ігора Кріля (№71), - Іван Іванчо (№98), Василь Петьовка (224), Микола Вегеш (№245), Галина Цар (1962 року народження, член Політичної партії “Народний Союз Наша Україна”, освіта вища, директор загальноосвітньої школи № 1 міста Чоп, проживає в місті Чоп Закарпатської області, включена до виборчого списку під № 340), Юрій Майборода (1969 року народження, член Партії промисловців і підприємців України, освіта вища, директор товариства з обмеженою відповідальністю “Фаве-Технікс”, проживає в місті Ужгороді, включений до виборчого списку під № 383) та Іштван Цап (№443).
Але про все по черзі:

Зокрема, у відповідності до подання "Нашої України" (Політична партія “Народний Союз Наша Україна”, Народний Рух України, Партія промисловців і підприємців України, Конгрес Українських Націоналістів, Українська республіканська партія “Собор”, Партія Християнсько-Демократичний Союз) та заяви кандидата у народні депутати України Москаля Геннадія Геннадійовича від 26 грудня, останній був включений до виборчого списку кандидатів у народні депутати України від Виборчого блоку політичних партій “Наша Україна” під № 327. Але пізніше, 27 грудня – Геннадій Геннадійович звернувся до ЦВК з проханням виключити його з списку "Нашої України". Прохання екс-Голови Закарпатської ОДА, а нині Голови Луганської ОДА Г.Москаля було задоволено 30 грудня, про що ЦВК прийняла відповідну постанову.

Ще один момент надзвичайно важливий, і на нього варто звернути увагу абсолютно всім, особливо напередодні старту активної фази виборів на Закарпатті – це діяльність "Політичної партії „КМКС „Партія угорців України”, яку на національному рівні очолює Міклош Ковач. Ця партія не зблокувалася з "Нашою Україною". Навіть у районах де компактно проживає угорське населення не укладена угода про блок, а це означає, що фактично КМКС, яка до речі, вже реєструє своїх представників у місцевих територіальних виборчих комісіях, є фактично місцевою партією, що братиме участь у виборах 26 березня, причому є явно прохідною в Берегівському та Ужгородському районах вже сьогодні, а протягом виборів може стати прохідною і на рівні всієї Закарпатської області.


Крім того, від місця у списку відмовився депутат Ужгородської міської ради, - Чучка Павло Павлович (1955 року народження, член Народного Руху України, освіта вища, директор приватного підприємства “Академія”, проживає в місті Ужгороді, включений до виборчого списку під № 358), який щойно направив до ЦВК заяву з проханням виключити його з списку "Нашої України". Це вже другий депутат Ужгородської міськради (і останній, першим був Ю.Чижмарь) з „помаранчевих”, який відмовився від списку в „Нашій Україні”. І якщо Ю.Чижмарь обмежився лише складанням повноважень Голови НСНУ в Ужгороді, після того як дізнався про блокування „Нашої України” з ПППУ Іштвана Цапа, то Павло Чучка вже збирає помарачевий блок, який як вважає зможе дати виборцю, що підтримали почаранчеві події 2004-го року „чисту альтернативу 26 березня”.

Цікаво, за умови такого гарного сусідства як Цап і Майборода, чи не відмовиться ректор УжНУ Микола Вегеш від №245 у виборчому списку, який по-перше явно є непрохідним, а по-друге є ще й на 21-у позицію меншим за номер двоюрідного брата В.Балоги – міського голови м.Мукачево В.Петьовки ? Чи не сприйме це Вегеш не тільки за відверте ігнорування моралі в діяльності "Нашої України", а й як особисту образу його і професорсько-викладацького колективу УжНУ ?

Сергій Орел,
спеціально для www.uzhgorod.net.ua

 

04 січня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2006-01-08 / 19:52:00

    Химинець не плюй жабячим ядом на Чижмаря, він не винен в тому що тебе звільнили з ОДА! Це не гарно, не треба подобатись Раті. Тобі це не личить.

  2. Joni 2006-01-07 / 11:48:00

    Андріан! А ти звідки про списки Литвина знаєш, є вони чи не ма? Мова йде про списки до Верховної Ради і Луценко казав, що там багато всяких цікавих призвіщ вже є.

  3. 2006-01-07 / 10:57:00

    Слухай нейтральний,- ця трійця сама себе кинула,а другий так взагалі слів немає.Життя по другому не уявляє кідь не в туй білуй хижі.Ходячий насморк.

  4. Андріан 2006-01-07 / 10:54:00

    Для журналіста.Ти бачиться засланий казачок,про списки говориш?Ніхто ще ніяких списків не бачив,а ти стажуєшся в славнозвісного коцура і попахує з тебе 42-м кілометром.Литвин порядна людина і це знають всі.

  5. Нейтральний 2006-01-06 / 16:06:00

    Яка кому справа до "НУ"? Хай собі працюють. Прикро, що "кинули" Чучку, Чмжмаря, Вегеша та інших. Але то в правилах саме "НУ" і Балоги.

  6. Сергій 2006-01-05 / 15:53:00

    журналіст: В даній статі обговорюється НУ, тому я про них і писав. Щодо блоку Литвина, то мені нич про них невідомо. Якщо ти такий обізнаний - то опублікуй тут же на сайті список. А так здається, що ти просто сидиш в ОДА і відпрацьовуєш свою копійку. А жаль, що з тобою немоожливо подискувати по суті, адже в твоїй партіі дійсно зібрались ублюдки, і як же ти до цього ставишся? це ж твоя партія, чи не так!?

  7. журналіст 2006-01-05 / 14:19:00

    Сергію-Василю:А чого ти за списки Нашої України запереживав(-ла): переживай, як тобі і належиться,за списки Литвина.Там он скільки непотребу, починаючи з твого улюбленого Рати!А до "орла" зауваження одне, але суттєве: проаналізуй списки Народного блоку і підпишися власним іменем-тоді, можливо,я повірю...

  8. Сергій 2006-01-05 / 12:15:00

    Журналіст: Я би хотів на тебе подивитись, якби в твою партію, без твого відома, насильно записал людину, що поливала тебе брудом виключно бо ти був в НУ. Я маю на увазі Цапа! На місці Чучки я би створив блок "Справжня Наша Україна", і всіх цих сволочів послав би. А люди хай розбираються. Вважаю свій народ розумним, і він сам з усім розбереться.

  9. Re: журналісту 2006-01-05 / 12:11:00

    Ти б краще по-суті матеріалу писав, а не на особисті дискусії наражався. От опередній коментар про Цар - якраз слушний, людям цікаво хто є хто, а пасквілі писати всі можуть, а люди хотять зовсім іншого. Ну наприклад, хай би Москаль пояснив, як він на вибори в Закарпатті водив "ЗаЄДУ", а потім опинився в одному блоці з "НУ" ! і т.д., і т.п.

  10. Василь 2006-01-05 / 12:09:00

    Журналіст: Я тебе не розумію. А в чому власне кажучи цей орел неправий? Я не знаю звідки він взявся, це ж коментарі і хто ти такий я теж не знаю. Але те, що в списках Нашої України до влади рвуться всіляки ублюдки - це факт! І я розумію почуття тих людей, які в складні попередні роки витримували знущання від саме тих людей, з якими ім пропонують йти на вибори в одному списку.

  11. журналіст 2006-01-05 / 10:25:00

    Знов "Орел" паскудно працює на розкол в "Нашій Україні" і її дискредитацію.Журналіста під таким прізвищем в природі не існує.Поливання опонентів брудом під псевдонімом або без нього-стиль ратівських РІО і Трибуни.Так що зрозуміло,звідки в цього "орла" ноги ростуть.Погано тільки, що,як я вже писав з приводу цих публікацій,ці ноги ростуть"спеціально для www.uzhgorod.net.ua".А "орлу" особисто кажу: ти не той орел, що літає, а той, що скелі обсирає...

  12. MARIA 2006-01-04 / 23:38:00

    Чи всі знають де була Галина Цар її чоловік під час Помаранчової революціїї? Ганьба!!!
    Директор школи відсиджувалася дома і чекала кому заплатити за робоче місце у прокуратурі для чоловіка, коли той був звільнений з попереднього місця роботи.