Пожежа в деревообробному цеху завдала збитків на 150 тисяч гривень

Товариство з обмеженою відповідальністю "Тріо-транс" втратило свій деревообробний цех. Вогонь знищив майже все обладнання і устаткування та суттєво пошкодив ангар, де розташовувалося підприємство.

 

Пожежа виникла в ніч з 8 на 9 травня. Ужгородським вогнеборцям довелося скликати всі сили Ужгородського гарнізону, а окрім того залучити й резервні автомобілі. Навіть за такої концентрації сил, боротьба з вогнем тривала майже шість годин, оскільки спинити полум'я не вдавалося через відсутність на території цього мікрорайону бодай одного справного пожежного гідранту або пожежного водоймища, придатного для забору води.
Аби, витрачаючи дорогоцінний час, довозити воду було задіяно аж три пожежні автомобілі, які раз у раз долали кількакілометрову дистанцію, щоб забезпечити безперервність пожежегасіння.
Полум'я помітив охоронець підпри?мства, увагу якого привернуло незвичне миготіння в ангарі. На той час пожежа вже пройшла зародкову стадію. Знаючи, що в приміщенні заночували дво? робітників 22-річний Олександр з села Підгорб та 19-річний Юрій, мешканець села Ярок Ужгородського району, охоронець перш за все кинувся рятувати життя людей, і тільки завдяки йому загоряння у деревообробному цеху обійшлося лише матеріальними збитками. Вже разом вони спробували вгамувати полум'я, однак зробити це за допомогою вогнегасників було вже неможливим. Від побутової кімнати, де власне знаходився осередок пожежі, вогонь завдяки пластмасовій обшивці поширився по всьому ангару, поступово охоплюючи площу в 1200 квадратних метрів.
Повідомлення про дим над чималою спорудою ангару на пульт зв'язку оперативно-диспетчерської служби надійшло близько другої години ночі. Вже через десять хвилин на місце події прибули пожежні автомобілі.
Гасіння ускладнювалося тим, що всередині ангару знаходилися газові та кисневі балони, які в будь-яку хвилину могли вибухнути. На запитання вогнеборців скільки їх там може бути всередині і де вони знаходяться жоден з робітників не міг дати відповідь (вже в процесі гасіння з осередку пожежі було винесено два газові та один кисневий балони). Поряд з тим, існувала загроза поширення вогню на поряд розташований склад готової продукції, тому перед пожежниками було поставлене завдання за будь-яких обставин зашкодити поширенню вогню на цю будівлю. Температура була настільки високою, що почали гнутися товстелезні металеві ферми, на яких кріпилося жерстяне покриття.
Збитки від пожежі могли б бути набагато меншими, якби охоронець помітив вогонь одразу та негайно зателефонував до рятувальної служби, чого на жаль не сталося.
Наразі причина виникнення пожежі встановлю?ться.

 

10 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів